Blog de la Biblioteca





divendres, 15 de gener del 2010

Ismail Kadaré, Premi Príncipe de Asturias de las LetrasL'autor albanés s'ha imposat a Cees Noteboom, Antonio Tabucchi, Ian McEwan i Milan Kundera























L'escriptor albanés Ismail Kadaré (Gjirokaster, 1936) ha obtingut el Premi Príncipe de Asturias de las Letras. L'autor de El palacio de los sueños es va imposar a l'holandés Cees Noteboom, el italiá Antonio Tabucchi, el británic Ian McEwan i el txec Milan Kundera. El jurat concedeix a Kadaré aquest premi, dotat amb 50.000 euros i la reproducció d'una estatueta de Joan Miró, "por la bellesa i el gran compromis de la seva creació literaria".


La Diputació programa disset exposicions itinerants per a la Xarxa de Biblioteques Municipals

Temes com el canvi climàtic o la discriminació de gènere centren algunes de les mostres de petit format que aquest any es podran veure a les biblioteques de la província de Barcelona. Es tracta d’exposicions monogràfiques cedides generalment per diversos organismes o institucions i programades per la Diputació. De les propostes d’enguany, destaquen les incorporacions recents de cinc exposicions més i les itineràncies de tres mostres coproduïdes per la Diputació i l’Obra Social Caixa Sabadell.


L’última novel·la de Carlos Ruiz Zafón, el llibre més prestat de l'any a les biblioteques

El joc de l’àngel, el darrer llibre publicat de l’autor de L’ombra del vent, és la novel·la més llegida a la Xarxa de Biblioteques Municipals durant l’any 2009. El segueixen Els homes que no estimaven les dones, d’Stieg Larsson, i L’església del mar, d’Ildefonso Falcones, qui ja va situar la seva novel·la al primer lloc d’aquesta llista l’any 2008.
Pel que fa a les novel·les juvenils més llegides a les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa, s'imposen les de l'autora nord-americana Stephenie Meyer, que encapçala les quatre primeres posicions de la llista. El títol que s'endú més préstecs és Lluna nova, seguida, per aquest ordre, de Crepuscle. Un amor perillós, A trenc d'alba i Eclipsi. D'altra banda, els còmics més sol·licitats són els mangues japonesos: Death note de Tsugumi Ohba, un manga a l'estil de les novel·les policials, se situa al primer lloc, abans de Bleach, de Tite Kubo, i 20ht Century Boys, de Naoki Urasawa.


El documental Tierra: la película de nuestro planeta, produïda per la BBC, domina en l'àmbit dels audiovisuals. El padrí, de Francis Ford Coppola, i l'adaptació al cinema del còmic Persépolis, de Marjane Satrapi, són el segon i tercer DVD més deixat en préstec. Finalment, Black ice d'AC/DC, The Complete Louis Armstrong and the Dukes of Dixieland i Els millors professors europeus dels catalans Manel corresponen als CD més prestats a les biblioteques.







Llibres recomanats aquest mes


Inauguració de la Biblioteca
dia 27 de juny de 2009