Blog de la Biblioteca

dilluns, 15 de març de 2010

Una biblioteca de la Xarxa, la primera en
oferir e-books

La Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues de Llobregat, integrada a la Xarxa de Biblioteques Municipals, és la primera biblioteca municipal de Catalunya en incorporar els e-books o llibres electrònics entre la seva oferta habitual. Properament altres biblioteques de la província de Barcelona disposaran també d’aquests lectors digitals.

Amb la implantació dels lectors, la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues es converteix així en pionera en la introducció del llibre digital a les biblioteques municipals. En concret, ofereix sis lectors del model e-leqtor, que permeten a l'usuari llegir obres en els formats més estesos (PDF, EPUB i TXT), però també escoltar música i audiollibres en format MP3. Cada lector compta amb diverses obres actuals de novel·la o assaig, en català o castellà, adquirides per l'ajuntament, així com una selecció d'obres clàssiques d'accés lliure procedents del catàleg de la Biblioteca de Catalunya i del projecte internacional Projecte Gutenberg, que també posa a l'abast audiollibres en anglès. Els usuaris poden agafar en préstec els lectors digitals durant 15 dies i accedir a la trentena d'obres que inicialment contindran.

.
Mor el gran escriptor Miguel Delibes


L’escriptor Miguel Delibes ha mort al seu domicili de Valladolid, la seva ciutat natal, a l’edat de 89 anys. Delibes, va estudiar dret i va treballar molts anys com a periodista a el diari El Norte de Castilla, sent nomenat director del mateix l’any 1958.

L’any 1947 publicà la seva primera novel·la, La sombra del ciprés es alargada i va ser guardonat amb el Premi Nadal.
Escriptor prolífic, la majoria de les seves obres tracten temes de la vida quotidiana, la naturalesa o la caça (una de les seves grans aficions).
Altres de les seves obres més destacades són el monòleg Cinco horas con Mario (1966), Las ratas (1962), o Los santos inocentes (1982), on ens parla de la tràgica existència d’una família de pagesos explotada per uns cacics rurals.
Moltes de les seves obres han estat adaptades al cinema però, l’adaptació de Los santos inocentes d’en Mario Camus i les interpretacions de Paco Rabal com Azarías i Alfredo Landa com Paco el bajo, han passat a la història del cinema espanyol.

.